Tvůj starý Ender by mohl být nejlepší alternativou k Ender 3 V3

Pokud tě zaujala kinematika CoreXZ na novém modelu Ender 3 V3 od Creality, tak zvaž převedení svého starého modelu Ender 3 na Voron Switchwire.

V únoru Creality konečně vydali svou novou tiskárnu 3D Ender 3 V3, jejíž cena je 390$ a vyniká svou kinematikou CoreXZ. Ale co kdybyste mohli vylepšit svůj starý Ender 3 Pro nebo V2 na podobný stroj?

No, můžete, díky konverzním projektům inspirovaným otevřeným zdrojem tiskárny 3D Switchwire CoreXZ od Voron, jedné z našich oblíbených DIY tiskáren 3D a stroje, který považujeme za relativně vstupní úroveň do stavby otevřených tiskáren 3D.

Chvíli se zastavme; co jsou to kinematiky CoreXZ a proč byste je chtěli?

Jednoduše řečeno, CoreXZ nahrazuje šrouby, které jsou obvykle používány pro osu Z 3D tiskárny, řemeny. To může pomoci vaší 3D tiskárně dosáhnout rovnoměrných vrstev tím, že eliminuje variace, které se mohou vyskytnout na ose Z kvůli nedokonalostem v šroubech nižší kvality. Skvělé, že?

Creality má v úmyslu vydání Ender 3 V3 jako plně otevřený zdroj, včetně hardwaru a firmwaru Creality OS, aby zachovala otevřenou tradici série Ender, řekli All3DP. Ale může to být také pouze splnění licenční podmínky GPL-3.0 pro Switchwire – pokud je V3 skutečně založena na designu Voron. Dosud Creality vydala pouze svůj klon Klipperu a soubory „Přílohy“ pro V3, které obsahují základní průvodce a mapu pinů desky V3, a řekli, že zbytek přijde brzy.

Bez plánů hardwaru pro V3 můžeme pouze spekulovat, ale mezi novým Enderem CoreXZ od společnosti Creality a těmi od Voronu jsou pravděpodobně podobnosti. Konverze Ender 3 na Switchwire už jsou docela populární, s několika sadami, které jsme viděli, s cenou kolem 350 dolarů, což z ní činí lákavý projekt, pokud máte starý Ender 3 po ruce.

Existuje několik repozitářů a průvodců, které vám pomohou s vaší konverzí, jako je projekt Ender_SW od Dark_Dog pro modely Ender 3 V2 a Pro, který se zdá být oblíbený. Ale v duchu opravdového otevřeného zdroje existuje spousta dalších, které z něj vzešly, jako je projekt Enderwire od FizzysTech, který je založen na stavbě od Dark_Doga, o které FizzysTech poskytl řadu aktualizací na sociálních médiích.

Kreální marketingový náhled na lineární tyčovou kinematiku CoreXZ modelu Ender 3 V3 (Zdroj: Creality)

Provedením konverze podle Dark_Dogova návodu vám umožní znovu použít početnou část dílů z vašeho původního modelu Ender 3, ale tiskárna bude stále demontovaná, a průvodce zdůrazňuje, že levnější díly mohou vést k problémům při tisku a ohrožení bezpečnosti, tudíž doporučuje tvůrcům používat díly z oficiálního seznamu materiálu pro Switchwire.

Jinak řečeno, díly, na které Dark_Dogův průvodce označuje jako důležité k přenesení z původního Enderu 3, jsou: rám (pravděpodobně zkrácený na 310 mm na ose X), zdroj MeanWell (ujistěte se, že znáte typ zdroje vašeho Enderu), sestava tiskového lůžka, hlavní deska Creality V4.2.2, krokové motory, kabely “které neprocházejí kabelovými řetězy” a chladicí ventilátor hlavy tisku 4010. Pravděpodobně by bylo možné přenést ještě několik dalších dílů, ale tyto budou pravděpodobně hlavní částí.

V době psaní, bohužel Dark_Dogův Git neobsahuje vlastní seznam materiálu, a odkazuje uživatele na soubory CAD, aby identifikovali detaily, jako jsou např. délky šroubů. Nejbezpečnější cestou bez seznamu materiálu je zjistit, co potřebujete z CAD souborů, které jsou součástí projektu, který se rozhodnete sledovat. Pokud však chcete představu o dílech, které budete potřebovat, FizzysTech zmínil použití neoficiálního seznamu materiálu od RobotRogue jako hrubého směrníku. A samozřejmě se vždy můžete obrátit na komunitu Voron Discordu a její kanál Switchwire, pokud budete potřebovat zodpovědět nějaké dotazy.

Zní toto jako projekt pro vás? Dejte nám v komentářích vědět, jestli jste ochotni se do této konverze pustit, nebo máte-li nějaké užitečné tipy pro ty, kteří o tom uvažují a sdílejte s námi svůj konečný výsledek!

Doporučené produkty

Tiskárny

Oblíbené produkty

Nově aktualizované produkty

Bambu Lab

Bambu Lab Filament